Ηλίας Μπόγδανος ξανά-σερβίρει το “Λιωμένο Παγωτό” από τα Ξύλινα σπαθιά. Ηλίας Μπόγδανος ξανά-σερβίρει το “Λιωμένο Παγωτό” από τα Ξύλινα σπαθιά.
Ηλίας Μπόγδανος ξανά-σερβίρει το “Λιωμένο Παγωτό” από τα Ξύλινα σπαθιά.
Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια. Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια.
Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια.
MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video
MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη  ξαναζούν την “Ροκ Μπαλάντα” του Αντώνη Βαρδή. Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ξαναζούν την “Ροκ Μπαλάντα” του Αντώνη Βαρδή.
Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ξαναζούν την “Ροκ Μπαλάντα” του Αντώνη Βαρδή.
Oasis. Επανεκδίδουν το πρώτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” για την 30η επέτειο. Oasis. Επανεκδίδουν το πρώτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” για την 30η επέτειο.
Oasis. Επανεκδίδουν το πρώτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” για την 30η επέτειο.
Νατάσσα Μποφίλιου ” Το Μπάλωμα ” νέο Single προάγγελος του νέου album Νατάσσα Μποφίλιου ” Το Μπάλωμα ” νέο Single προάγγελος του νέου album
Νατάσσα Μποφίλιου ” Το Μπάλωμα ” νέο Single προάγγελος του νέου album
REC επιστρέφουν τα “Καλοκαίρια”! REC επιστρέφουν τα “Καλοκαίρια”!
REC επιστρέφουν τα “Καλοκαίρια”!
Πυξ Λαξ, συναυλίες καλοκαίρι 2024 με κλασική ορχήστρα Πυξ Λαξ, συναυλίες καλοκαίρι 2024 με κλασική ορχήστρα
Πυξ Λαξ, συναυλίες καλοκαίρι 2024 με κλασική ορχήστρα
Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας» Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 30 καλλιτέχνες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣ, Lab Μουσικού Θεάτρου

No Rating
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Lab Μουσικού Θεάτρου
Εργαστήρια τεχνολογίας και μουσικού θεάτρου
Ιούνιος – Οκτώβριος 2017 – Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ προβαίνει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή 30 καλλιτεχνών ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Lab Μουσικού Θεάτρου, και οι οποίοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στα ακόλουθα πεδία: μουσικό θέατρο, μουσική σύνθεση, sound art, σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, οπτικές και εικαστικές τέχνες, γραφιστική, αρχιτεκτονική, σκηνογραφία, σχεδιασμός φωτισμού, φωτογραφία, κινηματογράφος, animation καθώς και συναφείς ειδικότητες.
Το Lab Μουσικού Θεάτρου θα εξερευνήσει τις ακουστικές, χωρικές και οπτικές δυνατότητες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με τη χρήση Ψηφιακών Τεχνών, Διαδραστικών Μέσων και Προγραμματισμού.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εργαστούν εντατικά εντός του χώρου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ με στόχο τη δημιουργία μιας διαδραστικής, οπτικοακουστικής εγκατάστασης, ειδικά σχεδιασμένης για την Εναλλακτική Σκηνή. Το Lab Μουσικού Θεάτρου θα συγκροτηθεί από δύο ομάδες εργασίας οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο μελέτης την ηχητική και την οπτική προσέγγιση του έργου αντίστοιχα.
Οι δύο ομάδες θα συνεργαστούν μεταξύ τους για την παραγωγή μιας κοινής οπτικοακουστικής εγκατάστασης, η παρουσίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί, ακριβώς μετά τη λήξη του εργαστηρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.
Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίου: Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Ιουνίου, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία της τελικής παρουσίασης θα ανακοινωθεί σύντομα.
Εισηγητές: Σταύρος Γασπαράτος (συνθέτης, sound artist), Τάσος Κανέλλος (Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, MSc Computation), Δρ. Άννα Λάσκαρη (Διπλ. Aρχιτέκτων Μηχανικός, ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής, MSc Computation, PhD)

*Ακολουθούν οι πληροφορίες και όροι συμμετοχής εργαστηρίων. Για να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Κατεύθυνση οπτικής προσέγγισης Lab Μουσικού Θεάτρου
Με συντονιστές/εισηγητές τους αρχιτέκτονες Τάσο Κανέλλο και Άννα Λάσκαρη, η ομάδα θα ασχοληθεί με το οπτικό και εικαστικό σκέλος του έργου. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν μεθόδους καταγραφής, σύνθεσης, επεξεργασίας και μετασχηματισμού δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση ψηφιακών υπολογιστικών μέσων και προγραμματιστικών τεχνικών για την παραγωγή δυναμικών διατάξεων με εικαστική και χωρική έκφραση.
Μεθοδολογικά, η προσέγγιση θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα:
1. Παραμετρικός ορισμός δυναμικά παραγόμενου περιεχομένου (εικαστικού, χωρικού, κινητικού) βάσει κανόνων, ώστε να προσδιοριστεί το εκφραστικό εύρος του τελικού αποτελέσματος.
2. Έλεγχος του παραμετρικού περιεχομένου μέσω γενεσιουργών διαδικασιών που περιγράφονται αλγοριθμικά και ενσωματώνουν στοιχεία πολυπλοκότητας και προσαρμοστικότητας.
3. Τροφοδότηση των γενεσιουργών διαδικασιών με δεδομένα που εξάγονται από δυναμικά περιβαλλοντικά ερεθίσματα σε πραγματικό χρόνο (π.χ. ηχητικό περιβάλλον, ανθρώπινη δραστηριότητα) για την εισαγωγή διαδραστικών χαρακτηριστικών στο έργο.
Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ομάδα εργασίας με αντικείμενο την οπτική προσέγγιση, θα παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια εκμάθησης της γλώσσας προγραμματισμού Processing στα πλαίσια του εργαστηρίου.
Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία μιας ζωντανής διαδραστικής σκηνής που διαπραγματεύεται τα όρια μεταξύ υλικού και ψηφιακού και που λειτουργεί αδιάσπαστα με τον ήχο, τους performers και τους θεατές σε ένα ενιαίο οπτικοακουστικό σύνολο. Η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας και η πειραματική υπολογιστική προσέγγιση στοχεύουν στην επέκταση των εκφραστικών μέσων και στον εντοπισμό νέων οργανωτικών δομών και μορφών παραστατικότητας και δραματοποίησης στο μουσικό θέατρο.
Η συγκεκριμένη ομάδα θα στελεχωθεί από άτομα που προέρχονται από δημιουργικούς εικαστικούς κλάδους (π.χ. οπτικές και εικαστικές τέχνες, γραφιστική, αρχιτεκτονική, σκηνογραφία, σχεδιασμός φωτισμού, φωτογραφία, κινηματογράφος, animation, κ.ο.κ.), τα οποία είναι ήδη εξοικειωμένα με τη χρήση ψηφιακών μέσων για την παραγωγή δισδιάστατου και τρισδιάστατου οπτικού περιεχομένου και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν δυνατότητες υπολογιστικών προσεγγίσεων στο έργο τους.
Εισηγητές: Τάσος Κανέλλος (Διπλ. Aρχιτέκτων Mηχανικός, MSc Computation), Δρ. Άννα Λάσκαρη (Διπλ. Aρχιτέκτων Mηχανικός, ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής, MSc Computation, PhD)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 συμμετέχοντες

Κατεύθυνση ηχητικής προσέγγισης Lab Μουσικού Θεάτρου
Με συντονιστή/εισηγητή το Σταύρο Γασπαράτο (συνθέτη/sound artist), η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για το ηχητικό/μουσικό σκέλος του έργου. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τρόπους αλληλεπίδρασης του φυσικού ήχου με τον ψηφιακό κόσμο και την οργανική χρήση της τεχνολογίας σαν εργαλείο σύνθεσης και ερμηνείας, με στόχο τη δημιουργία μιας διαδραστικής ηχητικής/μουσικής εγκατάστασης.
Μεθοδολογικά, η προσέγγιση θα αναπτυχθεί στα παρακάτω επίπεδα:
1. Ζωντανή ψηφιακή επεξεργασία του ήχου ως εργαλείου σύνθεσης
2. Χρήση του υπολογιστή και του λογισμικού μουσικής ως μουσικό όργανο
3. Ο φυσικός ήχος ως μέσο χειρισμού ηλεκτρονικών πηγών ήχου μέσω της χρήσης συμβατικών μικροφώνων και μικροφώνων επαφής
4. Η κίνηση του ήχου στον χώρο ως στοιχείου της μουσικής/ηχητικής σύνθεσης
5. Αλληλεπίδραση ήχου και εικόνας
Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ομάδα εργασίας με αντικείμενο την ηχητική προσέγγιση, θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες και εφαρμογές των προγραμμάτων Ableton Live και Max for Live.
Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός μουσικού/ηχητικού έργου υπό τη μορφή διαδραστικής μουσικής εγκατάστασης, το οποίο αξιοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα θα συνεισφέρει στην επέκταση των εκφραστικών μέσων στο μουσικό θέατρο.
Η συγκεκριμένη ομάδα θα στελεχωθεί από άτομα που προέρχονται από δημιουργικούς μουσικούς και ηχητικούς κλάδους (μουσικό θέατρο, μουσική, sound art, σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, κ.ο.κ.), τα οποία είναι ήδη εξοικειωμένα με ένα τουλάχιστον λογισμικό μουσικής (Digital Audio Workstation).
Εισηγητής: Σταύρος Γασπαράτος (συνθέτης, sound artist)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 συμμετέχοντες

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση education@nationalopera.gr, με θέμα αλληλογραφίας Lab Μουσικού Θεάτρου_Ονοματεπώνυμο_Ηχητική Προσέγγιση ή Lab Μουσικού Θεάτρου_Ονοματεπώνυμο_Οπτική Προσέγγιση, αντιστοίχως. Στην περίπτωση που τα επισυναπτόμενα αρχεία υπερβαίνουν το προβλεπόμενο όριο επισύναψης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να στείλουν συγκεντρωμένα όλα τα αρχεία μέσω wetransfer συνοδευόμενα από το ονοματεπώνυμο του/της ενδιαφερομένου/ης.
Στην περίπτωση που το συνοδευτικό υλικό είναι πολύ μεγάλο ή διαθέσιμο μόνο σε φυσική μορφή, μπορεί να σταλεί συμπληρωματικός φάκελος με κούριερ ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
Lab Μουσικού Θεάτρου: Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων
Εθνική Λυρική Σκηνή / ΚΠΙΣΝ
Λεωφόρος Συγγρού 364
Τ.Κ. 17674, Καλλιθέα / Αθήνα
Με διευκρίνιση Οπτική Προσέγγιση ή Ηχητική Προσέγγιση
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 20 Απριλίου 2017 και ώρα 5μμ.
Οι τριάντα (30) επιλεγμένοι/ες συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του εργαστηρίου χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι επιτυχόντες οφείλουν να είναι παρόντες/ούσες σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του εργαστηρίου καθώς και στην τελική παρουσίαση. Σε περίπτωση απουσίας από τις προγραμματισμένες συναντήσεις η Ε.Λ.Σ. δύναται να μην επιτρέψει την περαιτέρω συμμετοχή του/της στο εργαστήριο. Οι συμμετέχοντες δεν θα λάβουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Lab Μουσικού Θεάτρου.
Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18 έτος ηλικίας τους μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, στις 20 Απριλίου 2017 και ώρα 5μμ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά
Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, παρακαλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:
– Φόρμα συμμετοχής
– Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (αρχείο doc, docx ή pdf)
– Artist statement (έως 500 λέξεις, αρχείο doc, docx ή pdf)
– Δείγμα μουσικού/ηχητικού ή οπτικού/εικαστικού περιεχομένου
– Σύντομη περιγραφή, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν την συμμετοχή. στο Lab Μουσικού Θεάτρου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ (έως 1000 λέξεις, αρχείο doc, docx ή pdf only)
Όροι και Προϋποθέσεις
* Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα αρχεία θα πρέπει να έχουν μια από τις παρακάτω μορφές: .zip .xls .gif .aac .mpeg-1 .mkv .rar .jpg .mp3 .mpeg-2 .mov .txt .doc .png .mp4 .vod .mwv .pdf .docx .jpeg .flv .wav .m4v .swf
* Η υποβολή αίτησης συμμετοχής δεν εγγυάται την ένταξη του υποψηφίου στο εργαστήριο Lab Μουσικού Θεάτρου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.
* Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν εξηγήσεις για την απόρριψη μιας αίτησης συμμετοχής.
* Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν θα χρησιμοποιήσει ή θα διανείμει το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής
* Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής, στην περίπτωση αποστολής μέσω ταχυδρομείου ή κούριερ.
* Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά μέσω e-mail.
* Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail. Παρακαλούμε αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση education@nationalopera.gr με την ένδειξη Lab Μουσικού Θεάτρου.
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τους συντονιστές του Lab Μουσικού Θεάτρου, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Ε.Λ.Σ.
nationalopera.gr

0 thoughts on “Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 30 καλλιτέχνες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣ, Lab Μουσικού Θεάτρου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.