Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια. Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια.
Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια.
MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video
MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη  ξαναζούν την “Ροκ Μπαλάντα” του Αντώνη Βαρδή. Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ξαναζούν την “Ροκ Μπαλάντα” του Αντώνη Βαρδή.
Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ξαναζούν την “Ροκ Μπαλάντα” του Αντώνη Βαρδή.
Oasis. Επανεκδίδουν το πρώτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” για την 30η επέτειο. Oasis. Επανεκδίδουν το πρώτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” για την 30η επέτειο.
Oasis. Επανεκδίδουν το πρώτο άλμπουμ τους “Definitely Maybe” για την 30η επέτειο.
Νατάσσα Μποφίλιου ” Το Μπάλωμα ” νέο Single προάγγελος του νέου album Νατάσσα Μποφίλιου ” Το Μπάλωμα ” νέο Single προάγγελος του νέου album
Νατάσσα Μποφίλιου ” Το Μπάλωμα ” νέο Single προάγγελος του νέου album
REC επιστρέφουν τα “Καλοκαίρια”! REC επιστρέφουν τα “Καλοκαίρια”!
REC επιστρέφουν τα “Καλοκαίρια”!
Πυξ Λαξ, συναυλίες καλοκαίρι 2024 με κλασική ορχήστρα Πυξ Λαξ, συναυλίες καλοκαίρι 2024 με κλασική ορχήστρα
Πυξ Λαξ, συναυλίες καλοκαίρι 2024 με κλασική ορχήστρα
Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας» Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι. Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι.
Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι.

Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για το 2022-23

No Rating

Το πρόγραμμα για το 2022-2023 ανακοίνωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία εν μέσω πανδημίας και αβεβαιότητας εγκαινίασε μεταξύ άλλων και συνεχίζει με επτυχία το «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» συνδέοντας τον σύγχρονο ακροατή με τη συμφωνική μουσική μέσα από διαδραστικές συναυλίες. Και με το βλέμμα στραμμένο στους νέους μουσικούς ξεκινά μία νέα συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο των προπτυχιακών σπουδών. Όπως επίσης κι ένα νέο κύκλο συναυλιών – συνομιλιών για τους σπουδαστές μουσικής και τους γονείς τους σε Ωδεία της Αθήνας, επεκτείνοντας το πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό της έργο.

Σήμερα, με υποστήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης, η ΚΟΑ προσδοκά να πολλαπλασιάσει την διαδικτυακή της παρουσία και παράλληλα να δημιουργηθεί μία αξιόπιστη αρχειακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, Λουκά Καρυτινό, «η ΚΟΑ κατέθεσε τρεις προτάσεις χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.200.000 ευρώ, που, μετά από αξιολόγηση, έγιναν αποδεκτές από το ΥΠΠΟΑ, το οποίο και δρομολογεί τις χρηματοδοτήσεις που αφορούν τους φορείς του. Σημαντικό σκέλος της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχεται να εκσυγχρονίσει τις διοικητικές και οργανωτικές υπηρεσίες και διαδικασίες της Ορχήστρας. Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, προχωράμε παράλληλα σε θεσμικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας το νέο οργανόγραμμα της Κ.Ο.Α. (που παραμένει ίδιο από το 1942) και τον κανονισμό λειτουργίας μας. Πολύ σημαντική – αλλά και δυστυχώς επίκαιρη – πρωτοβουλία του υφυπουργού που πήρε σάρκα και οστά είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας ο οποίος πλέον διέπει την εργασία και την καθημερινότητά μας».

Στο νέο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε εμφανίζονται μεγάλα διεθνή ονόματα, πρώτες εκτελέσεις νέων Ελλήνων ερμηνευτών, αναθέσεις έργων σε Έλληνες συνθέτες, αφιερώματα, μια μεγάλη συναυλία για την εκατονταετηρίδα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το πλούσιο μουσικό απόθεμα του μικρασιατικού ελληνισμού και άλλες αξιομνημόνευτες εμφανίσεις.

Η Ορχήστρα στις 18 Ιουλίου αποτίει με τη συναυλία της στο Ηρώδειο φόρο τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος είχε άλλωστε διατελέσει διευθυντής της ΚΟΑ από το 1976 έως το 1982 – όπως και ο Γιάννης Ιωαννίδης, τον οποίο τίμησε στην εναρκτήρια συναυλία τής προηγούμενης καλλιτεχνικής περιόδου.

«Στην περίπτωση του Μάνου, η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αφού πριν λίγο καιρό ο γιος του, Γιώργος Χατζιδάκις, μας δώρισε τη μουσική βιβλιοθήκη και το αρχείο της Ορχήστρας των Χρωμάτων» ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Λουκάς Καρυτινός, στην πρώτη για εκείνον δια ζώσης παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος από τότε που ανέλαβε την διεύθυνση της ορχήστρας, τον Οκτώβριο του 2020.

«Στο τιμόνι της ΚΟΑ βρίσκεται ένα πρόσωπο αξιόπιστο που θεωρώ μέλος της οικογένειάς μου» αντιχαιρέτησε ο Γιώργος Χατζηδάκις, στη συνέντευξη Τύπου, τον Λουκά Καρυτινό «ο οποίος διευθύνει έργα Χατζηδάκι, αθόρυβα, αποτελεσματικά και με τον μεγαλύτερο σεβασμό».

Στην παρουσίαση μίλησαν επίσης ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νίκος Μαλλιάρας, τονίζοντας ότι η συνεργασία Πανεπιστημίου και ΚΟΑ “είναι μία κίνηση προς την θεμελίωση μουσικών σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου”. Ο πιανίστας και συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» και στον ενθουσιασμό που εισπράττει, όπου ταξιδεύει, γι’ αυτές τις πρωτότυπες διαδραστικές συναυλίες, οι οποίες ήταν sold out. Η δρ. Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μαγδαληνή Καλοπανά τόνισε τη μουσικολογική αξία της Έκτης Συμφωνίας του Δημήτρη Δραγατάκη, στον οποίο, μεταξύ άλλων, πραγματοποιείται αφιέρωμα. Ακόμα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και συνθέτης, Φίλιππος Τσαλαχούρης υπογράμμισε τη σημασία και την αξία παραγγελιών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε Ελληνες συνθέτες, ενώ, ως διευθυντής του Ωδείου Αθηνών μνημόνευσε την καταγωγή της ΚΟΑ, που προέρχεται από την ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών. Μεταξύ των ομιλητών, η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Νάντια Κοντογεώργη έδωσε τη δική της νότα αισιοδοξίας και χαράς όπως άλλωστε αρμόζει στο κλίμα του επερχόμενου πρωτοχρονιάτικου γκαλά με τίτλο Μιούζικαλ στο οποίο συμμετέχει. Ο Εξάρχων της Ορχήστρας Δημήτρης Σέμσης στάθηκε στο πρόγραμμα μουσικής δωματίου, των πολλών σχημάτων της Ορχήστρας. «Μια ευκαιρία», όπως είπε, «να έρθουν πιο κοντά οι μουσικοί μέσα από τις πιο στενές συνεργασίες που επιτρέπουν τα μικρά σχήματα, αλλά και να συναντήσουν το κοινό. Τους ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο, δεν παρακολουθούν μια συμφωνική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2022-2023.

ogdoo.gr

0 thoughts on “Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για το 2022-23”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.