Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες, Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα. Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι
Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το νέο της τραγούδι “Ιουλία” Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το νέο της τραγούδι “Ιουλία”
Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το νέο της τραγούδι “Ιουλία”
Γιώργος Σαμπάνης “Άλλη Μια Αγάπη” άστεγος στο νέο του video clip Γιώργος Σαμπάνης “Άλλη Μια Αγάπη” άστεγος στο νέο του video clip
Γιώργος Σαμπάνης “Άλλη Μια Αγάπη” άστεγος στο νέο του video clip
Η Χάρις Αλεξίου ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας, σε δημοφιλής Πλατφόρμα μουσικής. Η Χάρις Αλεξίου ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας, σε δημοφιλής Πλατφόρμα μουσικής.
Η Χάρις Αλεξίου ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας, σε δημοφιλής Πλατφόρμα μουσικής.
2024 Καλή Χρονιά, σε όλους με τις ευχές μας. Χρόνια Πολλά. 2024 Καλή Χρονιά, σε όλους με τις ευχές μας. Χρόνια Πολλά.
2024 Καλή Χρονιά, σε όλους με τις ευχές μας. Χρόνια Πολλά.
Cyprien Katsaris, παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής. Cyprien Katsaris, παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Cyprien Katsaris, παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Έφυγε απο κοντά μας ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών. Έφυγε απο κοντά μας ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών.
Έφυγε απο κοντά μας ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών.
Γιώργος Τόλιος ο ντράμερ από τους «Τρύπες» δεν είναι πια μαζί μας. Γιώργος Τόλιος ο ντράμερ από τους «Τρύπες» δεν είναι πια μαζί μας.
Γιώργος Τόλιος ο ντράμερ από τους «Τρύπες» δεν είναι πια μαζί μας.

Beatles. Ξανά κυκλοφορεί το Revolver τους, με ακυκλοφόρητο υλικό.

No Rating

Το άλμπουμ που λιώσαμε κάποτε στο πικάπ μας, το Revolver των Beatles του 1966, θα κυκλοφορήσει σε μια πολυτελή έκδοση, με μια νέα στερεοφωνική μίξη και μια πρωτότυπη μονοφωνική μίξη, συν 28 πρώιμες ηχογραφήσεις και τρία home demos, στις 28 Οκτωβρίου 2022.
Το νέο αυτό που χαροποιεί τους απανταχού οπαδούς των Beatles και τους συλλέκτες της μουσικής τους ανακοίνωσε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η Apple Corps Ltd., η Capitol Records και η UMe. Η αυθεντική βρετανική κόπια του Revolver περιλάμβανε πολλά αγαπημένα τραγούδια των Beatles όπως τα “Eleanor Rigby”, “Here, There and Everywhere” και “For No One” και φυσικά το “Taxman”, μεταξύ των 14 κομματιών του.
Οι νέες συλλογές περιλαμβάνουν επίσης διάφορες εκτελέσεις των «Paperback Writer» και «Rain» όπως και τη νέα στερεοφωνική μίξη του “Taxman” που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Το νέο αυτό box set συνεχίσει την σειρά που τιμούν έργα των Beatles, από το 2017 με την κυκλοφορία του Sgt. Pepper καθώς και τον περσινό εορτασμό της ταινίας Let It Be και την ειδική έκδοση που συνόδευσε την 5οη επέτειό του.

Η ειδική έκδοση του “Revolver” είχε γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων καθώς την έχει αναλάβει ο Giles Martin, ο γιος του θρυλικού παραγωγού των Beatles, George Martin. Ο νεότερος Martin επιβλέπει την παραγωγή της επανέκδοσης και του remastering του άλμπουμ.

Η νέα κυκλοφορία είναι διαθέσιμη ως έκδοση Super Deluxe σε 4 LP βινυλίου 180 γραμμαρίων (+7 ιντσών EP) και σε 5-CD. Και οι δύο εκδόσεις συνοδεύονται από ένα βιβλίο 100 σελίδων σκληρόδετο. Διατίθεται επίσης ως έκδοση 2 CD με τη νέα στερεοφωνική μίξη και ως ένα CD και ένα LP.

Τα 14 κομμάτια του άλμπουμ έχουν μιξαριστεί πρόσφατα από τον παραγωγό Giles Martin και τον μηχανικό Sam Okell σε στερεοφωνικό και Dolby Atmos, και η αρχική μονοφωνική μίξη του άλμπουμ προέρχεται από την μονοφωνική κασέτα του 1966.

Οι ηχογραφήσεις του Revolver ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου 1966, μετά από ένα σπάνιο διάλειμμα τεσσάρων μηνών. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο», είπε ο Τζον Λένον λίγες εβδομάδες πριν την επιστροφή του συγκροτήματος στο στούντιο, «το επόμενο LP θα είναι πολύ διαφορετικό».

Οι Beatles συγκεντρώθηκαν στο Studio Three στα EMI Studios (τώρα ονομάζεται Abbey Road Studios) με τον παραγωγό τους George Martin πλαισιωμένο από τον μηχανικό ηχογράφησης Geoff Emerick και τον τεχνικό μηχανικό Ken Townsend, και εκείνες τις πρώτες μέρες ηχογράφησαν το “Tomorrow Never Knows” και άρχισαν να δουλεύουν στο “Got To Get You Into My Life” και «Love you too».

Photo The Beatles in Abbey Road Studios on May 19, 1966 : Οι Beatles στα Abbey Road Studios στις 19 Μαΐου 1966, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των διαφημιστικών ταινιών “Paperback Writer” και “Rain” (Φωτογραφία Apple Corps Ltd.)

Μεταξύ 13 και 16 Απριλίου 1966 στα Studios ΙΙ και ΙΙΙ, οι Beatles ηχογράφησαν το σινγκλ τους “Paperback Writer” που έφθασε στην κορυφή του chart και το “Rain” ως B-side. Πριν από την κυκλοφορία του σινγκλ στις 10 Ιουνίου (30 Μαΐου στις ΗΠΑ), πέρασαν μερικές μέρες μακριά από το στούντιο για να γυρίσουν αρκετές προωθητικές ταινίες και για τα δύο τραγούδια με τον σκηνοθέτη Michael Lindsay-Hogg, ο οποίος αργότερα θα σκηνοθέτησε την ταινία Let It Be.

Εκτός από τις νέες στερεοφωνικές μίξεις των τραγουδιών και τις πρωτότυπες μονοφωνικές μίξεις, το Revolver’s Special Edition διαθέτει το “Paperback Writer” Takes 1 και 2 και δύο εκδόσεις του “Rain” Take 5: μία στην πραγματική ταχύτητα και η άλλη σε πιο αργή εκτέλεση.
Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ, “Taxman”, ηχογραφήθηκε σε τρεις συνεδρίες στο Studio ΙΙ τον Απρίλιο και τον Μάιο. Είναι ένα από τα τρία τραγούδια του άλμπουμ που έγραψε ο George Harrison.
Σε μια συνεδρία 12 ωρών στις 20 Απριλίου 1966, οι Beatles ηχογράφησαν και έκαναν μίξη της πρώτης έκδοσης του “And Your Bird Can Sing” (για αυτό το τραγούδι, η Special Edition περιλαμβάνει δύο ηχογραφήσεις Version One/Take 2 και Version Two’s Take 5), στη συνέχεια άρχισε να ηχογραφεί το “Taxman”.
Ακούστε τη νέα στερεοφωνική μίξη του “Taxman” :
Taxman (2022 Mix)

Το Revolver’s Special Edition περιλαμβάνει επίσης το Take 11 του τραγουδιού, με φωνητικά falsetto από τον John και τον Paul με διαφορετικά λόγια από την έκδοση που κυκλοφόρησε.

Το βιβλίο των 100 σελίδων με σκληρόδετο βιβλίο των Super Deluxe CD και βινυλίων περιλαμβάνει τον πρόλογο του Paul McCartney, μια εισαγωγή από τον Giles Martin, ένα δοκίμιο του Questlove. Επίσης κεφάλαια και λεπτομερείς σημειώσεις από τον ιστορικό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό των Beatles, Kevin Howlett. Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο με σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες, εικόνες χειρόγραφων στίχων, κασέτες και φύλλα ηχογράφησης, καθώς και έντυπες διαφημίσεις του 1966 και αποσπάσματα από το graphic novel του Klaus Voormann, Birth of an icon: REVOLVER.

CD1: Revolver (New Stereo Mix)
1: Taxman
2: Eleanor Rigby
3: I’m Only Sleeping
4: Love You To
5: Here, There And Everywhere
6: Yellow Submarine
7: She Said She Said
8: Good Day Sunshine
9: And Your Bird Can Sing
10: For No One
11: Doctor Robert
12: I Want To Tell You
13: Got To Get You Into My Life
14: Tomorrow Never Knows

CD2: Sessions One

1: Tomorrow Never Knows (Take 1)
2: Tomorrow Never Knows (Mono mix RM 11)
3: Got To Get You Into My Life (First version) – Take 5
4: Got To Get You Into My Life (Second version) – Unnumbered mix – mono
5: Got To Get You Into My Life (Second version) – Take 8
6: Love You To (Take 1) – mono
7: Love You To (Unnumbered rehearsal) – mono
8: Love You To (Take 7)
9: Paperback Writer (Takes 1 and 2) – Backing track – mono
10: Rain (Take 5 – Actual speed)
11: Rain (Take 5 – Slowed down for master tape)
12: Doctor Robert (Take 7)
13: And Your Bird Can Sing (First version) – Take 2
14: And Your Bird Can Sing (First version) – Take 2 (giggling)

CD3: Sessions Two

1: And Your Bird Can Sing (Second version) – Take 5
2: Taxman (Take 11)
3: I’m Only Sleeping (Rehearsal fragment) – mono
4: I’m Only Sleeping (Take 2) – mono
5: I’m Only Sleeping (Take 5) – mono
6: I’m Only Sleeping (Mono mix RM1)
7: Eleanor Rigby (Speech before Take 2)
8: Eleanor Rigby (Take 2)
9: For No One (Take 10) – Backing track
10: Yellow Submarine (Songwriting work tape – Part 1) – mono
11: Yellow Submarine (Songwriting work tape – Part 2) – mono
12: Yellow Submarine (Take 4 before sound effects)
13: Yellow Submarine (Highlighted sound effects)
14: I Want To Tell You (Speech and Take 4)
15: Here, There And Everywhere (Take 6)
16: She Said She Said (John’s demo) – mono
17: She Said She Said (Take 15) – Backing track rehearsal

CD4: Revolver (Original mono master)

Album tracklist (same as above)

CD5: Revolver EP

1: Paperback Writer (New stereo mix)
2: Rain (New stereo mix)
3: Paperback Writer (Original mono mix remastered)
4: Rain (Original mono mix remastered)

ogdoo.gr
Γιάννης Μακρής

0 thoughts on “Beatles. Ξανά κυκλοφορεί το Revolver τους, με ακυκλοφόρητο υλικό.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.