Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας» Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι. Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι.
Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι.
Pearl Jam γράψανε το νέο τους Wreckage με πηγή έμπνευσης τον Ντόναλντ Τραμπ. Pearl Jam γράψανε το νέο τους Wreckage με πηγή έμπνευσης τον Ντόναλντ Τραμπ.
Pearl Jam γράψανε το νέο τους Wreckage με πηγή έμπνευσης τον Ντόναλντ Τραμπ.
Έλενα Παπαρίζου “Μαύρα Γυαλιά” νέο Single Έλενα Παπαρίζου “Μαύρα Γυαλιά” νέο Single
Έλενα Παπαρίζου “Μαύρα Γυαλιά” νέο Single
Παύλος Παυλίδης “Μπρανκαλεόνε” BRAND New Album με άρωμα και γεύση από ξύλινα. Παύλος Παυλίδης “Μπρανκαλεόνε” BRAND New Album με άρωμα και γεύση από ξύλινα.
Παύλος Παυλίδης “Μπρανκαλεόνε” BRAND New Album με άρωμα και γεύση από ξύλινα.
Γιάννη Κότσιρας “Ένα Φεγγάρι δρόμος” νέο single και videoclip Γιάννη Κότσιρας “Ένα Φεγγάρι δρόμος” νέο single και videoclip
Γιάννη Κότσιρας “Ένα Φεγγάρι δρόμος” νέο single και videoclip
Δήμος Αναστασιάδης “Να Μου Εξηγήσεις” … γιατί;;;; 20 (και πλέων) χρόνια μετά, η απορία που δεν έχει απαντηθεί. Δήμος Αναστασιάδης “Να Μου Εξηγήσεις” … γιατί;;;; 20 (και πλέων) χρόνια μετά, η απορία που δεν έχει απαντηθεί.
Δήμος Αναστασιάδης “Να Μου Εξηγήσεις” … γιατί;;;; 20 (και πλέων) χρόνια μετά, η απορία που δεν έχει απαντηθεί.
Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες, Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα. Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι

Imagine what it would be like if…

No Rating

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1980 όταν ο John Lennon επιστρέφοντας στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη από το στούντιο όπου ηχογραφούσε τα Walking on Thin Ice και It Happened, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του Μαρκ Τσάπμαν. Ο Τσάπμαν ήταν στημένος όλη την ημέρα έξω από το σπίτι του Λένον, μάλιστα όταν έφευγε για το στούντιο κατάφερε και του πήρε ένα αυτόγραφο. Στα χέρια του κρατούσε ένα αντίτυπο του δίσκου Double Fantasy, στο εξώφυλλο του οποίου είχε υπογράψει νωρίτερα ο Λένον. Και το όπλο με το οποίο του έριξε πισώπλατα τέσσερις πυροβολισμούς.

Μαρκ Τσάπμαν, ο δολοφόνος του Τζον ΛένονΣύμφωνα με τις αναφορές των μαρτύρων και των αστυνομικών αρχών, μετά τη δολοφονία, ο Τσάπμαν παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι την άφιξη της αστυνομίας. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ισχυρίστηκε ότι τα κακά πνεύματα τον οδήγησαν στην πράξη του. Το 2004 ομολόγησε πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην εγκληματική του ενέργεια ήταν η επιθυμία του να προβληθεί, αισθανόμενος πως μέχρι τότε ήταν ασήμαντος.

Ο κόσμος της μουσικής θα ήταν αλλιώτικος λένε όλοι, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δολοφονία του Λένον. Ο τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles ήταν μια μουσική προσωπικότητα, ένας ιδιοφυής και αντιφατικός καλλιτέχνης που σφράγισε τη μουσική του 20ου αιώνα.

Φωτογραφία: Bob Gruen

Aγαπούσε το γράψιμο και τη ζωγραφική και φοίτησε στο κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, αλλά δεν υπήρξε ποτέ συνεπής σπουδαστής.  Ο Τζον ζούσε για τη μουσική και τον Μάρτιο του 1957 ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, τους Quarrymen. Στις 6 Ιουλίου 1957 γνωρίζει τον Πολ ΜαΚάρτνεϊ, ο οποίος σύντομα γίνεται μέλος του συγκροτήματος. Στο συγκρότημα καταφθάνει με συστάσεις του ΜακΚάρτνεϊ ο νεαρός κιθαρίστας Τζορτζ Χάρισον, που δίνει έναν πιο ροκ χαρακτήρα. Οι Quarrymen μετονομάζονται σε «Johnny and the Moondogs», με τον Λένον να έχει τον πρώτο λόγο. Στα μέσα του 1959, η μπάντα του Λένον αλλάζει το όνομά της σε Beatles και αρχίζει εμφανίσεις στο Αμβούργο και στο κλαμπ του Λίβερπουλ, Cavern. Οι Beatles εκτοξεύονται στην κορυφή και εν μια νυκτί μετατρέπονται σε ζωντανό θρύλο.

Κορυφαία στιγμή  του Λένον υπήρξε αναμφισβήτητα το άλμπουμ Imagine (1971) και το ομώνυμο τραγούδι, που έγινε ο ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος.

με πληροφορίες από το thetoc.gr

0 thoughts on “Imagine what it would be like if…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.