Γένεσις “γιορτή φωτός” Συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα Γένεσις “γιορτή φωτός” Συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα
Γένεσις “γιορτή φωτός” Συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία στην Αθήνα
Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο Χριστίνα Πέτρου μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα! Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο Χριστίνα Πέτρου μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα!
Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο Χριστίνα Πέτρου μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα!
Μικές Μπίλης “Εκεί που όλα γίνονται” Το τραγούδι τίτλων της ταινίας “Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων” Μικές Μπίλης “Εκεί που όλα γίνονται” Το τραγούδι τίτλων της ταινίας “Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων”
Μικές Μπίλης “Εκεί που όλα γίνονται” Το τραγούδι τίτλων της ταινίας “Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων”
Τσαλίκης, Χριστοφόρου, ONE στο χωριό του Άι Βασίλη. Νέο τραγούδι και video clip Τσαλίκης, Χριστοφόρου, ONE στο χωριό του Άι Βασίλη. Νέο τραγούδι και video clip
Τσαλίκης, Χριστοφόρου, ONE στο χωριό του Άι Βασίλη. Νέο τραγούδι και video clip
Eurovision 2026. Κανονικά το Ισραήλ στον διαγωνισμό. Αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία Eurovision 2026. Κανονικά το Ισραήλ στον διαγωνισμό. Αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία
Eurovision 2026. Κανονικά το Ισραήλ στον διαγωνισμό. Αποχωρούν Ισπανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Σλοβενία
Μαρία Παπαγεωργίου “Του περήφανου” Νέα κυκλοφορία Μαρία Παπαγεωργίου “Του περήφανου” Νέα κυκλοφορία
Μαρία Παπαγεωργίου “Του περήφανου” Νέα κυκλοφορία
Νίκος Πορτοκάλογλου Νέο Άλμπουμ “Ανάμεσα” Νίκος Πορτοκάλογλου Νέο Άλμπουμ “Ανάμεσα”
Νίκος Πορτοκάλογλου Νέο Άλμπουμ “Ανάμεσα”
Μαριάννα Ζάχου Νέο Τραγούδι ” Αν Μετρηθούμε” Μαριάννα Ζάχου Νέο Τραγούδι ” Αν Μετρηθούμε”
Μαριάννα Ζάχου Νέο Τραγούδι ” Αν Μετρηθούμε”
Ελεονόρα Μανόνα  παρουσιάζει το πρώτο της single ΄Ένα τραγούδι για τ’ αστέρια” μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά Ελεονόρα Μανόνα παρουσιάζει το πρώτο της single ΄Ένα τραγούδι για τ’ αστέρια” μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά
Ελεονόρα Μανόνα παρουσιάζει το πρώτο της single ΄Ένα τραγούδι για τ’ αστέρια” μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά
Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε ο “Νιόνιος” μας Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε ο “Νιόνιος” μας
Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε ο “Νιόνιος” μας

Βασίλης Παπακωνσταντίνου “Ανάμεσα στα κόκαλα” νέο Τραγούδι σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

No Rating

Σαν βροντή που σκίζει τη σιωπή, σαν προφητεία που χαράσσεται στη μνήμη, η νέα κυκλοφορία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, “Ανάμεσα στα κόκαλα”, έρχεται για να αφήσει το δικό του μοναδικό στίγμα. Ο διαχρονικός ερμηνευτής, με τη φωνή που έχει χαραχτεί στην ψυχή του ελληνικού λαού, δίνει πνοή στην ποίηση του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη, ντύνοντας τη με τη μελωδία του Νίκου Χιώτογλου. .
Η βαθιά, σχεδόν τελετουργική ερμηνεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενός καλλιτέχνη που δε φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει με την τέχνη του, ενώνεται με τη μουσική που πάλλεται από μυσταγωγία και μεγαλείο. Οι στίχοι του Σεφέρη – γεμάτοι απόγνωση, υπαρξιακή αγωνία, αλλά και μια μεταφυσική σύνδεση με το παρελθόν – ζωντανεύουν μέσα από μια σύνθεση που διαπερνά τον χρόνο και διαχέεται σαν ηχώ πάνω στα βουνά της ιστορίας.
Η μουσική του Νίκου Χιώτογλου συνοδεύει αυτήν την εκ βαθέων εξομολόγηση με δραματικότητα και συγκίνηση, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό ηχητικό τοπίο που κινείται ανάμεσα στον λυρισμό και την ένταση. Φλογέρες, τύμπανα, ψιλό κουδούνισμα – οι ήχοι γίνονται σύμβολα μιας διαρκούς πορείας, μιας φωνής που ζητά να ακουστεί, μιας αντήχησης που διαπερνά την πέτρα και τη σάρκα.

Ο Νίκος Χιώτογλου αναφέρει πως εμπνεύστηκε να μελοποιήσει αυτό το έργο:

«Με αφορμή τη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στο Ηρώδειο τον Οκτώβριο του 2021, όπου με τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Γκιβίση αναλάβαμε τις εναρμονίσεις και ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, μου γεννήθηκε η ανάγκη μελοποίησης ενός από τα πιο συνταρακτικά -για τα δικά μου δεδομένα- ποιήματά του, το «Ανάμεσα στα κόκαλα εδώ» το οποίο γράφτηκε στο Κάιρο το 1943.
Αυτή μου την ανάγκη συμμερίστηκε ο τεράστιος τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου ο οποίος μου έκανε την τιμή να το τραγουδήσει, να το ηχογραφήσουμε και να το κυκλοφορήσουμε, με τη συμμετοχή και του Φωνητικού Συνόλου «Ρυθμός».

Το Τραγούδι είναι βασισμένο στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.

Μουσική: Νίκος Χιώτογλου

0 thoughts on “Βασίλης Παπακωνσταντίνου “Ανάμεσα στα κόκαλα” νέο Τραγούδι σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.