Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες, Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα. Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι
Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το νέο της τραγούδι “Ιουλία” Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το νέο της τραγούδι “Ιουλία”
Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το νέο της τραγούδι “Ιουλία”
Γιώργος Σαμπάνης “Άλλη Μια Αγάπη” άστεγος στο νέο του video clip Γιώργος Σαμπάνης “Άλλη Μια Αγάπη” άστεγος στο νέο του video clip
Γιώργος Σαμπάνης “Άλλη Μια Αγάπη” άστεγος στο νέο του video clip
Η Χάρις Αλεξίου ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας, σε δημοφιλής Πλατφόρμα μουσικής. Η Χάρις Αλεξίου ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας, σε δημοφιλής Πλατφόρμα μουσικής.
Η Χάρις Αλεξίου ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας, σε δημοφιλής Πλατφόρμα μουσικής.
2024 Καλή Χρονιά, σε όλους με τις ευχές μας. Χρόνια Πολλά. 2024 Καλή Χρονιά, σε όλους με τις ευχές μας. Χρόνια Πολλά.
2024 Καλή Χρονιά, σε όλους με τις ευχές μας. Χρόνια Πολλά.
Cyprien Katsaris, παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής. Cyprien Katsaris, παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Cyprien Katsaris, παγκοσμίου φήμης πιανίστας και συνθέτης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Έφυγε απο κοντά μας ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών. Έφυγε απο κοντά μας ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών.
Έφυγε απο κοντά μας ο Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών.
Γιώργος Τόλιος ο ντράμερ από τους «Τρύπες» δεν είναι πια μαζί μας. Γιώργος Τόλιος ο ντράμερ από τους «Τρύπες» δεν είναι πια μαζί μας.
Γιώργος Τόλιος ο ντράμερ από τους «Τρύπες» δεν είναι πια μαζί μας.

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2019. Το Πρόγραμμα.

No Rating

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, φτάνει φέτος στην πέμπτη χρονιά του και παρουσιάζει από τις από τις 31 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου 2019 ένα προσεγμένο πρόγραμμα γεμάτο παραστάσεις, συναυλίες και χορό, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και διασκέδαση.
Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του, από τον Ιούλιο του 2015 έως σήμερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου έχει παρουσιάσει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες ελληνικής και κλασικής μουσικής αλλά και τοπικά σχήματα όπως η Φιλαρμονική, θεατρικές σκηνές, και χορευτικά συγκροτήματα.
Το Ανοικτό Θέατρο Άνδρου όπου και διεξάγεται το Φεστιβάλ, βρίσκεται στη Χώρα Άνδρου ανάμεσα στο νεοκλασικό Δημαρχιακό Μέγαρο (κτίριο Βούλγαρη) και το Λύκειο. Εμπνευστής και βασικός χρηματοδότης του είναι ο Ανδριώτης Αλκιβιάδης Τάττος.
Το Θέατρο έχει κτιστεί σε ειδυλλιακή πλαγιά με φυσική κλίση προστατευμένη από τον άνεμο και πανοραμική θέα προς το νότο. Δημιούργημα των αρχιτεκτόνων Κυριακής Κονδυλάτου και Κωνσταντίνου Λούκου παραπέμπει στον κανόνα των κλασικών σκηνών και συνιστά μία από τις πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της Άνδρου.
Ανάμεσα στα πρόσωπα, που θα πρωταγωνιστήσουν στις καλοκαιρινές βραδιές της φετινής διοργάνωσης είναι οι : Άρης Μπινιάρης, Δημήτρης Τάρλοου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σοφία Πάσχου, Γιάννης Πάριος, Ελένη Βιτάλη κ.α.


Πρόγραμμα Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2019

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Λαϊκή Σκηνή Άνδρου
Πλούτος του Αριστοφάνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ορχήστρα Κυκλάδων – ΜΟΥ.ΣΑ. – Χορωδία Άνδρου Μουσική και τραγούδια Ελλήνων συνθετών για τον Ελληνικό και Διεθνή Κινηματογράφο

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Θέατρο Πορεία
Ύψωμα 731

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γιάννης Πάριος
Το ταξίδι του έρωτα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ομάδα Cie. Toula Limnaios Tempus Fugit

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY
Αθηναϊκά Θέατρα Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Patari Project Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι του Ησίοδου

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μικροσκοπικό Θέατρο Adiós Niña – Αντίο κορίτσι

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Θέατρο Πορεία Το ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η βεγγέρα της Ελένης – Ελένη Βιτάλη – Βιολέτα Ίκαρη – ΤΖΟΥΜ

ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Θεατρικός Όμιλος Σύρου Απόλλων Ηλέκτρα του Σοφοκλή

 

 

ΘΕΑΤΡΟ
Πλούτος του Αριστοφάνη
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της αττικής κωμωδίας σατιρίζει τον Πλούτο ο οποίος επειδή είναι τυφλός, καθώς ο Δίας τον τιμώρησε τυφλώνοντάς τον για να αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους, διανέμει τα αγαθά του στους κακούς. Όταν ξαναβρίσκει το φως του, χάρη στη γιατρειά που του προσφέρουν ο Χρεμύλος με τον δούλο του, δίνει πλέον τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς. Μέσα από αυτήν την ανατροπή αποτυπώνεται το μωσαϊκό της κοινωνίας της εποχής του Αριστοφάνη, που στη δίψα της για πλούτο δεν διαφέρει πολύ από τη δική μας.
Σκηνοθεσία: Νίκος Ψαριανός Ερμηνεύουν: Χρήστος Κωτσαρίνης (Καρίωνας) , Βασίλης Πομόνης (Χρεμύλος), Γιώργος Μαλταμπές (Πλούτος), Γιώργος Ελευθερίου (Βλεψίδημος), Αγγελική Στρατή (Πενία), Δέσποινα Μάνεση (γυναίκα Χρεμύλου), Γιώργος Καΐρης (Δίκαιος),Ταξιάρχης Στρατομήτρος (Ταξιάρχης), Βιβή Δανιόλου (γριά), Μάριος Αντώνιος Κωνσταντόπουλος (νεανίας), Ευθυμία Κουλούρη (Ερμής), Γιάννης Δουλγερίδης (ιερέας)
Χορός: Θανάσης Καρπούζης, Βαρβάρα Πατέστα, Έλλη Περτέση, Γκέλυ Χαλά, Λεονάρδος Δήμας Μουσικοί επί σκηνής: Βαγγέλης Χαλάς- βιολί, Θανάσης Καρπούζης- τσαμπούνα, σαντούρι

Ύψωμα 731
Το 1941 ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατόρθωσε μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι. Στη μάχη που δόθηκε στο Ύψωμα 731 τα γεγονότα άγγιξαν τη σφαίρα του παράδοξου. Ιστορικά δεδομένα, δημοσιεύματα της εποχής, μαρτυρίες και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, γίνονται μέσω της μουσικής, της κίνησης και του λόγου μια μουσικοθεατρική παράσταση προσδίδοντας στην άνιση σύγκρουση υπαρξιακές και ψυχικές διαστάσεις. Γιατί όταν ο παράδοξος τρόπος σκέψης περιέχει ως κεντρική έννοια την αξία της ελευθερίας, νικάει.
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης Ερμηνεύουν: Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή
Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων. Καθώς φτάνει στο κέντρο του λαβυρίνθου, ανακαλύπτει ότι διώκτης και διωκόμενος είναι ο ίδιος.
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λιγνάδης (Οιδίποδας), Αμαλία Μουτούση (Ιοκάστη), Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) Χορός: Μιχάλης Αφολαγιάν, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραβιώτης , Κώστας Κοράκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πολιτάκης, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Ψωμάς

Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι του Ησίοδου
Ένα φαντασμαγορικό παραμύθι εμπνευσμένο από το επικό ποίημα του Ησίοδου όπου περιγράφεται η γέννηση του κόσμου και η γενεαλογία των θεών της ελληνικής μυθολογίας, από το Χάος έως τον θρίαμβο του Δία επί του Κρόνου. Μια παράσταση που χρησιμοποιεί σαν πρώτο υλικό και μέσο αφήγησης το ίδιο το σώμα του ηθοποιού, τις ιδιότητες και τις ικανότητές του. Ένα θέατρο που δεν στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια και στους φωτισμούς αλλά στην ανθρώπινη φαντασία και εφευρετικότητα.
Σύλληψη – ιδέα: Patari Project Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου Ερμηνεύουν: Χαρά Κότσαλη, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης Μουσικοί επί σκηνής: Σταμάτης Πασόπουλος , Νίκος Γαλενιανός

Το ευχαριστημένο

Μέσα από το ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση αποκαλύπτει όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, εκείνης του λογοτέχνη πατέρα της Μ. Καραγάτση. Γεγονότα ωστόσο που μπορούν να στοιχειώνουν οποιαδήποτε οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος…
Διασκευή: Έρι Κύργια Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου Ερμηνεύουν: Καίτη Μανωλιδάκη, Θάλεια Σταματέλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δανάη Σαριδάκη, Χρήστος Μαλάκης

Ηλέκτρα του Σοφοκλή
Η Ηλέκτρα ζει στο Άργος και θρηνεί τον πατέρα της Αγαμέμνονα αναμένοντας την επιστροφή του αδελφού της Ορέστη. Ελπίζει ότι μόνο αυτός μπορεί να πάρει εκδίκηση από τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο για τον φόνο του. Όταν εκείνος επιστρέφει, ο παιδαγωγός του τον συμβουλεύει να διαδώσουν στο παλάτι ότι πέθανε. Στο άκουσμα του θανάτου του η Ηλέκτρα θρηνεί τόσο σπαρακτικά ώστε ο Ορέστης συγκινημένος αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια. Ακολουθεί η ματωμένη εκδίκηση με τον φόνο των δύο σφετεριστών.
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας Σκηνοθεσία: Γιώργος Πάχος Ερμηνεύουν: Εύη Αριστείδου (Ηλέκτρα), Ελισάβετ Αποστολίδου (Κλυταιμνήστρα), Ελίνα Παπαδάκη (Χρυσόθεμις), Θάνος Φώσκολος (Ορέστης), Ιωάννης Τούμπας (παιδαγωγός), Χρήστος Ρούσσος (Πυλάδης), Γιώργος Φρέρης (Αίγισθος) Χορός: Μαρία Αρακά, Άσπα Αριστείδου, Πηνελόπη Ασλάνογλου, Μελίνα Βεζιργιαννίδου, Ζωή Γεωργίου, Νάντυ Γιαννιά, Μόσχα Γεωργίου, Φένια Γώγου, Αριάδνη Λημναίου, Αργυρώ Πανταζή, Γιοβάννα Ρούσσου, Τζώρτζια Ρούσσου, Ελπίδα Σαργολόγου, Αλκμήνη Ψιλοπούλου, Γεωργία Ψύρη Με τη συνδρομή του Νίκου Κυπουργού στη μουσική των στάσιμων.


ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Ταξίδι του Έρωτα» – Γιάννης Πάριος
Ο Γιάννης Πάριος με την δεκαμελή ορχήστρα του σε μια μοναδική συναυλία στο νησί της Άνδρου με τίτλο «Το ταξίδι του έρωτα».
Ο μοναδικός καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια δικά του και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Τραγουδούν: Κων/νος Αναγνώστου, Ροδοκλεία Κουταλέλη, Ελένη-ΣτυλιανήΑλεξανδρή
Μαέστρος: Ντίνος Γεωργούτσος.

H εκδήλωση θα τελεστεί με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου». Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικίων Άνδρου.

Ορχήστρα των Κυκλάδων

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού παρουσιάζει μουσική και τραγούδια που έγραψαν σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες για τον ελληνικό και το διεθνή κινηματογράφο. Με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου θα ακουστούν μεταξύ άλλων συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού. Το ταξίδι του έρωτα Ο Γιάννης Πάριος με τη δεκαμελή ορχήστρα του σε μια μοναδική συναυλία στο νησί της Άνδρου με τίτλο «Το ταξίδι του έρωτα». Ο μοναδικός καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια δικά του και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Ροδοκλεία Κουταλέλη, Ελένη-Στυλιανή Αλεξανδρή Μαέστρος: Ντίνος Γεωργούτσος

Η βεγγέρα της Ελένης

Μια παράσταση της Ελένης Βιτάλη και των εξαιρετικών συνεργατών της. Η εκπληκτική ερμηνεύτρια τραγουδάει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικές της επιτυχίες όπως και άλλα εξαιρετικά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών όπως Τόκας, Μητροπάνος, Μάλαμας, Περίδης, Παπάζογλου, Ρασούλης, Σούκας, Καζαντζίδης, Παπαιωάνου. Ένα πρόγραμμα που το διαπερνά μια λεπτή αισιόδοξη, εφηβική και ανοιχτόκαρδη ματιά. Οι πρωτότυπες και υψηλής αισθητικής ενορχηστρώσεις του Νίκου Ξύδη και των ΤZOYM συμπληρώνονται από την εξαιρετική παρουσία της Βιολέτας Ίκαρη και από την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του σολίστα στο κλαρίνο Μάνου Αχαλινωτόπουλου.
Επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης Οι ΤΖΟΥΜ αποτελούνται από τους : Ρήγα Βοργιά: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα / Νίκο Ξύδη: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο / Νατάσα Παυλάτου : κρουστά / Νίκο Σαμαρά: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα / Δημήτρη Σίντο: πιάνο, λαούτο / Θάνο Τσελεμπή: τύμπανα, σαντούρι

ΧΟΡΟΣ

Tempus fugit
Η ομάδα ως μικρόκοσμος που μας βγάζει από τη φυλακή της απομόνωσης και απελευθερώνει νέα δύναμη. Επτά χορευτές ως ένα αέρινο σύνολο δημιουργούν μια παλίρροια, ωθούμενοι από μια εσωτερική ομοφωνία. Ένας κυκλικός χορός που μοιάζει με ενιαία κίνηση, ωστόσο κατά διαστήματα φανερώνει την οντότητα του ατόμου. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε τη ροή του χρόνου.
Σύλληψη – Χορογραφία: Toula Limnaios Μουσική: Ralf R. Ollertz Χορός – Δημιουργία: Daniel Afonso, Leonardo D’Aquino, Priscilla Fiuza, Alba de Miguel, Alessio Scandale, Hironori Sugata, Karolina Wyrwal Adiós Niña –

Αντίο Κορίτσι
Τα τραγούδια του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα ερμηνευμένα σαν μια επική αναπαράσταση του κόσμου με επίκεντρο την μορφή της γυναίκας. Το δράμα της ζωής και οι σταθμοί του, οι χαρές και οι λύπες, ο έρωτας και η ερωτική απογοήτευση, ο θάνατος, η εργασία και ο αγώνας για την επιβίωση, ο πόλεμος και η ειρήνη.
Χορογραφία: Αναστασία Λύρα Τραγούδι: Ρωξάνη Παπαδημητρίου Κιθάρα: Δέσπω Βαρουδάκη, Μιχάλης Σιδηρόπουλος Χορεύουν: Τιτή Αντωνοπούλου, Αναστασία Αργυροπούλου, Αλίκη Κόντζιου Γούσια, Αθηνά Κυρούση, Εύα Παγουλάτου, Ελένη Πανταζάτου, Ελίνα Παπαδοπούλου, Βανέσα Σπινάσα.

0 thoughts on “5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2019. Το Πρόγραμμα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.