Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η 9η χρoνιά!!! Πρόγραμμα 30 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2023 Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η 9η χρoνιά!!! Πρόγραμμα 30 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2023
Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η 9η χρoνιά!!! Πρόγραμμα 30 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2023
Eurovision 2023 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί  απο τον 16 χρόνο Victor Vernicos με το τραγούδι “What they say” Eurovision 2023 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί απο τον 16 χρόνο Victor Vernicos με το τραγούδι “What they say”
Eurovision 2023 η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί απο τον 16 χρόνο Victor Vernicos με το τραγούδι “What they say”
Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Στέφανος Κορκολής ξανά στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Φεβρουαρίου «35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής» Στέφανος Κορκολής ξανά στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Φεβρουαρίου «35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής»
Στέφανος Κορκολής ξανά στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Φεβρουαρίου «35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής»
Luz Casal η μούσα του Almodóvar έρχεται στο Christmas Theater τον Μάρτιο. Luz Casal η μούσα του Almodóvar έρχεται στο Christmas Theater τον Μάρτιο.
Luz Casal η μούσα του Almodóvar έρχεται στο Christmas Theater τον Μάρτιο.
Κατερίνα Κόρου “Το τραγούδι μου, αλήθεια” Νέο άλμπουμ. Κατερίνα Κόρου “Το τραγούδι μου, αλήθεια” Νέο άλμπουμ.
Κατερίνα Κόρου “Το τραγούδι μου, αλήθεια” Νέο άλμπουμ.
Φώτης Κιμωλιάτης “Ένα Αστέρι Ήρθε Απ’ Τον Ουρανό” νεο τραγούδι του νησιώτη από την Κίμωλο Φώτης Κιμωλιάτης “Ένα Αστέρι Ήρθε Απ’ Τον Ουρανό” νεο τραγούδι του νησιώτη από την Κίμωλο
Φώτης Κιμωλιάτης “Ένα Αστέρι Ήρθε Απ’ Τον Ουρανό” νεο τραγούδι του νησιώτη από την Κίμωλο
Μαρίζα Ρίζου “Can’t help falling in love” το τραγούδι του Έλβις όπως διασκευάστηκε για το Maestro. Μαρίζα Ρίζου “Can’t help falling in love” το τραγούδι του Έλβις όπως διασκευάστηκε για το Maestro.
Μαρίζα Ρίζου “Can’t help falling in love” το τραγούδι του Έλβις όπως διασκευάστηκε για το Maestro.
Μπάμπης Στόκας “Καπνός” νέο Τραγούδι με πρώτη μετάδοση από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου Μπάμπης Στόκας “Καπνός” νέο Τραγούδι με πρώτη μετάδοση από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου
Μπάμπης Στόκας “Καπνός” νέο Τραγούδι με πρώτη μετάδοση από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου
Θοδωρής Φέρρης “Άλλη Μια Εμπειρία” Κυκλοφορεί το νέο του album στις 28 & 29 Ιανουαρίου! Θοδωρής Φέρρης “Άλλη Μια Εμπειρία” Κυκλοφορεί το νέο του album στις 28 & 29 Ιανουαρίου!
Θοδωρής Φέρρης “Άλλη Μια Εμπειρία” Κυκλοφορεί το νέο του album στις 28 & 29 Ιανουαρίου!

35 Χρόνια χωρίς τον John Lennon

No Rating

Ο John Lennon γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη “Λουφτβάφε”. Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός John μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Mimi και του άνδρα της George, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Αν και δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε. Άλλωστε, ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα το 1957, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική. Ο θάνατός της σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Lennon και ήταν η αιτία που σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Paul MacCartney, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατο νόσο.

Το δίδυμο μαζί με τους George Harrison και Ringo Starr δημιούργησαν τους The Beatles και άφησαν τη δική τους ιστορία στη μουσική. Παντρεύτηκε τη Yoko Ono και ασχολήθηκαν από κοινού με τα αντιπολεμικά κινήματα.

Κορυφαία στιγμή υπήρξε αναμφισβήτητα το άλμπουμ Imagine (1971) και το ομώνυμο τραγούδι, που έγινε ο ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος στο Βιετνάμ.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 δολοφονήθηκε από τις σφαίρες ενός θαυμαστή του, του Mark Chapman, στον οποίον νωρίτερα είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο πάνω στο νέο του άλμπουμ. Ο Lennon, με το μακάριο χιούμορ που τον διέκρινε, μας είχε πει: “Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου”.

Πηγή: mtvgreece.gr

 

0 thoughts on “35 Χρόνια χωρίς τον John Lennon”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.