14 χρόνια στον αέρα, 14 χρόνια asterasRadio. 14 χρόνια στον αέρα, 14 χρόνια asterasRadio.
14 χρόνια στον αέρα, 14 χρόνια asterasRadio.
8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2022, είναι εδώ !! 8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2022, είναι εδώ !!
8° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2022, είναι εδώ !!
Δάκης “Έφυγε” στα 79 του ο αγαπημένος μας τραγουδιστής. Δάκης “Έφυγε” στα 79 του ο αγαπημένος μας τραγουδιστής.
Δάκης “Έφυγε” στα 79 του ο αγαπημένος μας τραγουδιστής.
Andy Flethcer των Depeche Mode έφυγε από την ζωή στα 61 του. Andy Flethcer των Depeche Mode έφυγε από την ζωή στα 61 του.
Andy Flethcer των Depeche Mode έφυγε από την ζωή στα 61 του.
Έλενα Παπαρίζου ανάρτησε την επιστροφή των «Antique» Έλενα Παπαρίζου ανάρτησε την επιστροφή των «Antique»
Έλενα Παπαρίζου ανάρτησε την επιστροφή των «Antique»
Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής ταξίδεψαν  “Με Τα Φτερά Της Ποίησης”, παρουσιάζοντας το ομότιτλο διπλό live album τους. Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής ταξίδεψαν “Με Τα Φτερά Της Ποίησης”, παρουσιάζοντας το ομότιτλο διπλό live album τους.
Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής ταξίδεψαν “Με Τα Φτερά Της Ποίησης”, παρουσιάζοντας το ομότιτλο διπλό live album τους.
Release Athens 2022. Η LP και οι Hooverphonic θα συμμετέχουν. Release Athens 2022. Η LP και οι Hooverphonic θα συμμετέχουν.
Release Athens 2022. Η LP και οι Hooverphonic θα συμμετέχουν.
Νατάσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα. Νατάσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα.
Νατάσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα.
Ζουγανέλη ” Ταρίφας” το δεύτερο video clip από το δίσκο. Ζουγανέλη ” Ταρίφας” το δεύτερο video clip από το δίσκο.
Ζουγανέλη ” Ταρίφας” το δεύτερο video clip από το δίσκο.
Στέλιος Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά δηλώνουν ζωντανοί στο Κύτταρο. Στέλιος Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά δηλώνουν ζωντανοί στο Κύτταρο.
Στέλιος Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά δηλώνουν ζωντανοί στο Κύτταρο.

Ελληνική μουσική βιομηχανία, νοσεί λόγω κορονοϊού.

No Rating

Η συντριπτική πλειοψηφία συνθετών, στιχουργών, τραγουδιστών, μουσικών και όσων παράγουν τα μουσικά ηχογραφήματα, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που το εισόδημα πλήττεται έως εξαφάνισης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων (που ορθώς λήφθηκαν από την πολιτεία) είναι το να έχουν «επιταχθεί» τόσο τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα όσο και αυτά της εργασίας τους, εφόσον έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) και ματαιώθηκαν όλες οι μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις κλπ) όπου πραγματοποιείται δημόσια εκτέλεση της μουσικής.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι οι αμοιβές των μελών της μουσικής βιομηχανίας από την εργασία τους και οι εισπράξεις των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων τους από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης είναι ελάχιστες έως μηδενικές.

Σε κοινή επιστολή τους, οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Σωματείων ζητούν, εν όψει της επικείμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης, την αποκατάσταση των πληγεισών ομάδων απασχολουμένων και επιχειρήσεων από την αναστολή δραστηριοτήτων τους.

Η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τον Υπουργό Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι άνθρωποι και οι οργανισμοί της μουσικής ζητούν με ευαισθησία στον κλάδο τους:

α) Να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο προληπτικών παρεμβάσεων και αναγκαίων έκτακτων μέτρων για τις δικές του κατηγορίες απασχολουμένων (δημιουργών, τραγουδιστών, μουσικών).

β) Να μην εξαιρεθεί από το πλαίσιο των αυτών των παρεμβάσεων και μέτρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, που θα ανακουφίσουν την ελληνική μουσική βιομηχανία από τις τρέχουσες υποχρεώσεις, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την τουλάχιστον αποκατάσταση της καθημερινότητας.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Σωματείων τονίζουν ότι επιδιώκουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που απασχολεί ο κάθε οργανισμός και να διασωθεί ένα ελάχιστο εισόδημα των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Επίσης είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για το σχεδιασμό και τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων, προκειμένου να προστατευθεί η πνευματική δημιουργία και να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανθρώπων που την παράγουν.

Τέλος, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι υποχρέωση όλων όσο και δική τους, στο πλαίσιο της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, είναι να στηρίξουν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η πολιτεία προκειμένου να περιοριστεί και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος που έχει παραλύσει τις κοινωνίες μας.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι Γρηγόρης Λαμπριανίδης (GEA, Απόλλων), Μανώλης Φάμελλος (Ερατώ, Σωματείο Δημιουργών Μέτρον), Μαργαρίτα Μάτσα (Grammo), Φοίβος Δεληβοριάς (ΕΔΕΜ, Σωματείο Δημιουργών ΑΣΜΑ), Γιώτα Νέγκα (Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών), Ηλίας Φιλίππου (Σωματείο Δημιουργών ΣΩΜΣΕ), Πάνος Φαλάρας (Σωματείο Δημιουργών Υπέρβαση).
hit-channel.com

0 thoughts on “Ελληνική μουσική βιομηχανία, νοσεί λόγω κορονοϊού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.