Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας» Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Γιώργος Νταλάρας “Κόκκινο Νυφικό” νέο τραγούδι απο το «Το προξενιό της Ιουλίας»
Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι. Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι.
Σάκης Ρουβάς “Τι Μάτια” νέο τραγούδι.
Pearl Jam γράψανε το νέο τους Wreckage με πηγή έμπνευσης τον Ντόναλντ Τραμπ. Pearl Jam γράψανε το νέο τους Wreckage με πηγή έμπνευσης τον Ντόναλντ Τραμπ.
Pearl Jam γράψανε το νέο τους Wreckage με πηγή έμπνευσης τον Ντόναλντ Τραμπ.
Έλενα Παπαρίζου “Μαύρα Γυαλιά” νέο Single Έλενα Παπαρίζου “Μαύρα Γυαλιά” νέο Single
Έλενα Παπαρίζου “Μαύρα Γυαλιά” νέο Single
Παύλος Παυλίδης “Μπρανκαλεόνε” BRAND New Album με άρωμα και γεύση από ξύλινα. Παύλος Παυλίδης “Μπρανκαλεόνε” BRAND New Album με άρωμα και γεύση από ξύλινα.
Παύλος Παυλίδης “Μπρανκαλεόνε” BRAND New Album με άρωμα και γεύση από ξύλινα.
Γιάννη Κότσιρας “Ένα Φεγγάρι δρόμος” νέο single και videoclip Γιάννη Κότσιρας “Ένα Φεγγάρι δρόμος” νέο single και videoclip
Γιάννη Κότσιρας “Ένα Φεγγάρι δρόμος” νέο single και videoclip
Δήμος Αναστασιάδης “Να Μου Εξηγήσεις” … γιατί;;;; 20 (και πλέων) χρόνια μετά, η απορία που δεν έχει απαντηθεί. Δήμος Αναστασιάδης “Να Μου Εξηγήσεις” … γιατί;;;; 20 (και πλέων) χρόνια μετά, η απορία που δεν έχει απαντηθεί.
Δήμος Αναστασιάδης “Να Μου Εξηγήσεις” … γιατί;;;; 20 (και πλέων) χρόνια μετά, η απορία που δεν έχει απαντηθεί.
Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες, Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Πάνος Καλίδης & Libra G “Δηλητήριο” νέο τραγούδι, σε λίγες μέρες,
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα. Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Παυλίνα Βουλγαράκη η νέα της “Σφαίρα” είναι στον αέρα.
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι
Πάνος Κιάμος και “Μια Μικρή Ζημιά” μας κάνουν νέο Τραγούδι

Ελληνική μουσική βιομηχανία, νοσεί λόγω κορονοϊού.

No Rating

Η συντριπτική πλειοψηφία συνθετών, στιχουργών, τραγουδιστών, μουσικών και όσων παράγουν τα μουσικά ηχογραφήματα, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που το εισόδημα πλήττεται έως εξαφάνισης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων (που ορθώς λήφθηκαν από την πολιτεία) είναι το να έχουν «επιταχθεί» τόσο τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα όσο και αυτά της εργασίας τους, εφόσον έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) και ματαιώθηκαν όλες οι μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις κλπ) όπου πραγματοποιείται δημόσια εκτέλεση της μουσικής.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι οι αμοιβές των μελών της μουσικής βιομηχανίας από την εργασία τους και οι εισπράξεις των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων τους από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης είναι ελάχιστες έως μηδενικές.

Σε κοινή επιστολή τους, οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Σωματείων ζητούν, εν όψει της επικείμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης, την αποκατάσταση των πληγεισών ομάδων απασχολουμένων και επιχειρήσεων από την αναστολή δραστηριοτήτων τους.

Η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τον Υπουργό Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι άνθρωποι και οι οργανισμοί της μουσικής ζητούν με ευαισθησία στον κλάδο τους:

α) Να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο προληπτικών παρεμβάσεων και αναγκαίων έκτακτων μέτρων για τις δικές του κατηγορίες απασχολουμένων (δημιουργών, τραγουδιστών, μουσικών).

β) Να μην εξαιρεθεί από το πλαίσιο των αυτών των παρεμβάσεων και μέτρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, που θα ανακουφίσουν την ελληνική μουσική βιομηχανία από τις τρέχουσες υποχρεώσεις, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την τουλάχιστον αποκατάσταση της καθημερινότητας.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και Σωματείων τονίζουν ότι επιδιώκουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που απασχολεί ο κάθε οργανισμός και να διασωθεί ένα ελάχιστο εισόδημα των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Επίσης είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για το σχεδιασμό και τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων, προκειμένου να προστατευθεί η πνευματική δημιουργία και να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανθρώπων που την παράγουν.

Τέλος, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι υποχρέωση όλων όσο και δική τους, στο πλαίσιο της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, είναι να στηρίξουν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η πολιτεία προκειμένου να περιοριστεί και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος που έχει παραλύσει τις κοινωνίες μας.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι Γρηγόρης Λαμπριανίδης (GEA, Απόλλων), Μανώλης Φάμελλος (Ερατώ, Σωματείο Δημιουργών Μέτρον), Μαργαρίτα Μάτσα (Grammo), Φοίβος Δεληβοριάς (ΕΔΕΜ, Σωματείο Δημιουργών ΑΣΜΑ), Γιώτα Νέγκα (Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών), Ηλίας Φιλίππου (Σωματείο Δημιουργών ΣΩΜΣΕ), Πάνος Φαλάρας (Σωματείο Δημιουργών Υπέρβαση).
hit-channel.com

0 thoughts on “Ελληνική μουσική βιομηχανία, νοσεί λόγω κορονοϊού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.