Jethro Tull έρχονται στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου για rock συναυλία Jethro Tull έρχονται στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου για rock συναυλία
Jethro Tull έρχονται στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου για rock συναυλία
Γιώργος Αλκαίος “Τότε” Έρχεται νέο τραγούδι. Γιώργος Αλκαίος “Τότε” Έρχεται νέο τραγούδι.
Γιώργος Αλκαίος “Τότε” Έρχεται νέο τραγούδι.
Κώστας Μακεδόνας ❝ Παλιά Φωτογραφία ❞ Νέο τραγούδι και videoClip Κώστας Μακεδόνας ❝ Παλιά Φωτογραφία ❞ Νέο τραγούδι και videoClip
Κώστας Μακεδόνας ❝ Παλιά Φωτογραφία ❞ Νέο τραγούδι και videoClip
Eurovision Ελληνικός τελικός Η υπέροχη φωνή της Κλαυδία νίκησε, με το Αστερομάτα. Eurovision Ελληνικός τελικός Η υπέροχη φωνή της Κλαυδία νίκησε, με το Αστερομάτα.
Eurovision Ελληνικός τελικός Η υπέροχη φωνή της Κλαυδία νίκησε, με το Αστερομάτα.
Marianne Faithfull, έφυγε η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός. Marianne Faithfull, έφυγε η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός.
Marianne Faithfull, έφυγε η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός.
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Καλές Εορτές με το Καλό η νέα Χρονιά 2025. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Καλές Εορτές με το Καλό η νέα Χρονιά 2025.
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Καλές Εορτές με το Καλό η νέα Χρονιά 2025.
Ηλίας Μπόγδανος ξανά-σερβίρει το “Λιωμένο Παγωτό” από τα Ξύλινα σπαθιά. Ηλίας Μπόγδανος ξανά-σερβίρει το “Λιωμένο Παγωτό” από τα Ξύλινα σπαθιά.
Ηλίας Μπόγδανος ξανά-σερβίρει το “Λιωμένο Παγωτό” από τα Ξύλινα σπαθιά.
Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Δήμος Αναστασιάδης “Περνάμε Καλά” Νέο Τραγούδι & Music Video
Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια. Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια.
Γιώργος Παπαστεφάνου 60 χρόνια Τραγούδια.
MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video
MΕΛΙSSES “Μοναχική Καρδιά” Νέο Τραγούδι & Music Video

Πέγκυ Ζήνα “Άνθρωποι Μονάχοι” συνεργαζεται και διασκευάζει

No Rating

Το «Άνθρωποι Μονάχοι» ερμήνευσε πρώτη η σπουδαία Βίκυ Μοσχολιού το 1977. Τη μουσική του τραγουδιού έχει υπογράψει ο καταξιωμένος Γιάννης Σπανός και τους στίχους έχει καταθέσει ο αείμνηστος Γιάννης Καλαμίτσης, δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ερμηνεία της Βίκυς Μοσχολιού.

Τέσσερις δεκαετίες μετά, η Πέγκυ Ζήνα που θεωρείται δικαίως μία από τις κορυφαίες και πιο αναγνωρισμένες φωνές στον σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, δίνει μία καινούρια διάσταση στο «Άνθρωποι Μονάχοι» μέσα από μία άκρως ιδιαίτερη σύμπραξη.

Η Πέγκυ Ζήνα ενώνει δυνάμεις με τον ράπερ Καταχθόνιο, μέλος των θρυλικών «Ζωντανών Νεκρών» και με τον διακεκριμένο τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, συστήνοντας μία νέα έκδοση του «Άνθρωποι Μονάχοι» στην οποία συγκλίνουν διαφορετικές κουλτούρες με μία κοινή συνισταμένη: Τη μουσική που δε γνωρίζει ταμπέλες και σύνορα.

Εκτός από τους rap σκέλος που υπογράφει ο ίδιος ο Καταχθόνιος, στο τραγούδι έχουν προστεθεί και ιταλικοί στίχοι από τον Πάνο Σταμέλο στο μέρος του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, στοιχεία που δίνουν σημασία στην έννοια «πλουραλισμός», με σεβασμό στο πρωτότυπο δημιούργημα.

Τη διασκευή και την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Λεμπέσης, παίρνοντας την έγκριση των δημιουργών και των εκπροσώπων τους, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν αστραπιαία με την ιδέα της μεταλαμπάδευσης αυτού του πολύτιμου τραγουδιού στις επόμενες γενιές, αλλά και με την πανέμορφη έκβαση του εγχειρήματος.

hit-channel.com

0 thoughts on “Πέγκυ Ζήνα “Άνθρωποι Μονάχοι” συνεργαζεται και διασκευάζει”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.