Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η μεγάλη συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο για τον “Σερ” του ελληνικού τραγουδιού. Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η μεγάλη συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο για τον “Σερ” του ελληνικού τραγουδιού.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η μεγάλη συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο για τον “Σερ” του ελληνικού τραγουδιού.
2ο Χορευτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων – Φίλοι Καλώς Ορίσατε, Από τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου. 2ο Χορευτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων – Φίλοι Καλώς Ορίσατε, Από τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου.
2ο Χορευτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων – Φίλοι Καλώς Ορίσατε, Από τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου.
Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας “Με μια βαλίτσα…” μουσικοχορευτική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας “Με μια βαλίτσα…” μουσικοχορευτική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας “Με μια βαλίτσα…” μουσικοχορευτική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Barcelona Flamenco Ballet, έρχονται στην Ελλάδα, και φέρνουν την “Κάρμεν” Barcelona Flamenco Ballet, έρχονται στην Ελλάδα, και φέρνουν την “Κάρμεν”
Barcelona Flamenco Ballet, έρχονται στην Ελλάδα, και φέρνουν την “Κάρμεν”
Green Day έρχονται για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ Green Day έρχονται για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ
Green Day έρχονται για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ
Αναστασία “Φιλικά” νέο Τραγούδι για αυτό το Καλοκαίρι. Αναστασία “Φιλικά” νέο Τραγούδι για αυτό το Καλοκαίρι.
Αναστασία “Φιλικά” νέο Τραγούδι για αυτό το Καλοκαίρι.
Rockwave Festival Θα εμφανιστούν μαζί στη σκηνή o Διονύσης Σαββόπουλος & Αλκίνοος Ιωαννίδης. Rockwave Festival Θα εμφανιστούν μαζί στη σκηνή o Διονύσης Σαββόπουλος & Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Rockwave Festival Θα εμφανιστούν μαζί στη σκηνή o Διονύσης Σαββόπουλος & Αλκίνοος Ιωαννίδης.
ONIRAMA και Νίκος Οικονομίδης δημιουργούν “Το Γλέντι”. Η Νησιώτικη Ποπ του Καλοκαιριού. ONIRAMA και Νίκος Οικονομίδης δημιουργούν “Το Γλέντι”. Η Νησιώτικη Ποπ του Καλοκαιριού.
ONIRAMA και Νίκος Οικονομίδης δημιουργούν “Το Γλέντι”. Η Νησιώτικη Ποπ του Καλοκαιριού.
Γιάννης Χαρούλης & Λευτέρης Πασσιάς μας τραγουδούν “Γεια σου παρέα!” Γιάννης Χαρούλης & Λευτέρης Πασσιάς μας τραγουδούν “Γεια σου παρέα!”
Γιάννης Χαρούλης & Λευτέρης Πασσιάς μας τραγουδούν “Γεια σου παρέα!”
11° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. 26 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου 2025 στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου 11° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. 26 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου 2025 στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου
11° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. 26 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου 2025 στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου

Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η μεγάλη συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο για τον “Σερ” του ελληνικού τραγουδιού.

No Rating

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «σερ» της ελληνικής μουσικής, θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 Σεπτεμβρίου, 20 χρόνια από το θάνατό του.
Τη σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την παρουσίαση, την έχει αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος τιμώντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο όλη τη σπουδαία διαδρομή αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη.
Η φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της, συνδυάζοντας τη δωρικότητα με το λαϊκό ύφος χάρισε στο ελληνικό τραγούδι μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του, σε συνεργασία με τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες.
Γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνον. μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Ξαρχάκος, Κώστας Χατζής, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Αντώνης Ρέμος, Θέμης Αδαμαντίδης, Κώστας Μακεδόνας, Μάριος Φραγκούλης, Πέγκυ Ζήνα, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Ζουγανέλης, Ρένα Μόρφη, Στέλιος Ρόκκος, Ηρώ Σαΐα και φυσικά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ο νεότερος, θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα που θα επιμεληθεί και θα σκηνοθετήσει ο Λάκης Λαζόπουλος.
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι ερμηνεύοντας εμβληματικά μουσικά έργα όπως το «Άξιον Εστί» και τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη, βάζοντας την υψηλή ποίηση στο στόμα όλων των Ελλήνων. Συνεργάστηκε όμως και με όλους σχεδόν του άλλους μεγάλους συνθέτες της εποχής του, όπως ο Χατζιδάκις, ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Μητσάκης, ο Άκης Πάνου, ο Ξαρχάκος, ο Μούτσης, ο Σπανός, χαρίζοντας στην ελληνική δισκογραφία τραγούδια – διαμάντια.
Μέρος των εσόδων της συναυλία θα διατεθεί στην «Φλόγα» Σύλλογο Γονιών – Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια.

0 thoughts on “Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η μεγάλη συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο για τον “Σερ” του ελληνικού τραγουδιού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.