Η Γλυκερία τραγουδάει «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

No Rating

Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, η Γλυκερία θα βρεθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας ένα διήμερο αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένη από 15 μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.
Με ethnic διάθεση, η ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει το κοινό στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής, από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβριο του 1922.
Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, συνέδεσαν δύο λαούς κάνοντάς τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Συνήθως με συνοδεία παραδοσιακών εγχόρδων, ο αυτοσχεδιασμός του αμανέ ακούγονταν παντού. Σε γιορτές, σε πανηγύρια, στα καφενεία – τα λεγόμενα «καφέ αμάν» – αλλά ακόμη και σε αυλές σπιτιών και στους δρόμους, αφήνοντας έναν αέρα από ηχοχρώματα να αιωρούνται πάνω από την πόλη, δημιουργώντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.
Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με το δικό της ξεχωριστό και γνώριμο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέϊκα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις. Η τραγουδίστρια έχει ερμηνεύσει μοναδικά σμυρνέικα τραγούδια όπως «Τι σε μέλλει εσένα», «Από ξένο τόπο», «Τζιβαέρι», «Η Έλλη», «Πασαλιμανιώτισσα», «Σμυρνιά», «Ο μεμέτης», «Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Χαρικλάκι», «Ο φερετζές», «Τ’ αποφάσισα μικρή μου», «Κουκλάκι», «Ντερβίσαινα», «Αρμενίτσα», «Η Ξαβεριώτισα (Μπαγιαντέρας)», «Μες στης Αθήνας τις ομορφιές», «Η μικρή του καμηλιέρη», «Καροτσέρι τράβα», «Στρίβε λόγια» και τόσα άλλα.

Τη Γλυκερία θα πλαισιώνει ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, κανονάκι και ακορντεόν.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου
Ώρα έναρξης στις 21.00

in.gr

0 thoughts on “Η Γλυκερία τραγουδάει «Σμυρνέικο Μινόρε» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

asterasLIVE

Latest Events

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή