Ελευθερία Αρβανιτάκη «Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε» με τους Τακίμ.

No Rating

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σμίγει με τους Τακίμ σε ένα τραγούδι διανθισμένο με παραδοσιακά ηχοχρώματα.

Αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς της, η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει ερμηνεύσει στο προσωπικό ρεπερτόριό της τραγούδια που έχουν αφήσει το δικό τους ευδιάκριτο χνάρι στην ελληνική μουσική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες.

Παράλληλα, έχει συγχρωτιστεί δισκογραφικά με σπουδαίους δημιουργός του μουσικού στερεώματος, συναντήσεις που λογίζονται ως πρόκληση για οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Επιπλέον, το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς, διατηρώντας αλώβητα μελοποιημένα ποιητικά έργα στα οποία έχει δώσει τη φωνή της.

Στον αντίποδα, οι Τακίμ συγκροτούνται από έξι εκ των σημαντικότερων δεξιοτεχνών της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Οι παραστάσεις τους είναι μία γοητευτική περιήγηση στον ελληνισμό μέσα στο χρόνο, αλλά και ανάμεσα στους λαούς και τους πολιτισμούς σε Ανατολή και Δύση.

Η λυρική ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και η άψογη δεξιοτεχνία των Τακίμ συνυπάρχουν με αφορμή ένα νέο τραγούδι που τιτλοφορείται «Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε». Το ατόφιο δημοτικό στοιχείο δεσπόζει καθ’ όλο το μήκος, συνυφαίνοντας το παρελθόν με το σήμερα, με πυλώνα την προσέγγιση μέσω ενός συναρπαστικού ψηφιδωτού στοιχειοθετημένου με παραδοσιακά όργανα.

Η μουσική είναι δημιούργημα του Αλέξανδρου Δράκου – Κτιστάκη και οι στίχοι είναι κατάθεση της Λήδας Ρουμάνη.

Τους Τακίμ αποτελούν οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).
hit-channel.com

0 thoughts on “Ελευθερία Αρβανιτάκη «Την Ίδια Στιγμή Να Ζούμε» με τους Τακίμ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

asterasLIVE

NOW ON-AIR

Latest Events

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή